Депутати от опозицията в Албания хвърлиха в парламента димки, с което

...
Депутати от опозицията в Албания хвърлиха в парламента димки, с което
Коментари Харесай

Извънредна ситуация в парламента на Албания! Всичко е в дим, може да се стигне и до физически разправи

Депутати от опозицията в Албания хвърлиха в Народното събрание димки, с което показаха митинга си против избора на нов основен прокурор от ръководещите социалисти. Преди гласуването десният опозиционен водач Лулзим Баша насочи рецензии към социалиста и министър председател Еди Рама, че желал да назначи „ кукла “, която да извършва нарежданията му.
Обвинението беше отправено, когато в ход е следствие на Саймир Тахири, непосредствен съдружник на Рама и който заемаше до март поста министър на вътрешните работи. Той е упрекнат, че е поддържал връзки с интернационалните трафиканти на канабис, съобщи БГНЕС.

Депутати от опозицията се пробваха през днешния ден на вятъра да спрат назначението, само че в последна сметка Арта Марку се закле като прокурор, до момента в който пушек към момента изпълваше залата. Назначаването на Марку " е конституционно нарушаване и може да докара до дестабилизация на страната ", сподели Баша в неделя вечер.

RT euronews " Opposition lawmakers also threw smoke bombs inside Albanian parliament to divert the vote they believe is " unconstitutional ". https://t.co/UwGjrUQ832 (via cr07cristina) pic.twitter.com/EaNJNTqjQz "
— @i__Global (@i__Global) December 18, 2017

Той сподели още, че задачата да се назначи нов основен прокурор би трябвало да е на висшия съвет на прокуратурата, защото проектът за промяна на настоящия закон, който към момента не е гласуван, е изложен.

Рама " ни моли да нарушим конституцията, тъй като той желае основен прокурор в шепата си ", добави Баша. Марку би трябвало да запълни ролята през идващите два до три месеца или до момента в който не бъде основан нов върховен съвет на прокуратурата.

Няколко хиляди деятели стачкуваха и отвън Народното събрание, като скандираха: " Рама, махай се! ". Някои стачкуващи се пробваха да влязат в затворената постройка, което докара до суматоха, прецизира БГНЕС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР